Стежками Кобзаря

15.03.2021 10:29

В історії завжди залишаться імена, які з гордістю вимовляє людство, до яких належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. І сьогодні, живучи у вільній незалежній державі, ми з гордістю згадуємо Великого Кобзаря.  

Так 12 березня у нашому ЗДО відбулось  музично-літературне свято під назвою «Стежками Кобзаря»

Захід  було проведено з метою виховання у дітей любові до рідної мови, формування культури мовлення через красу й багатство рідної мови, вшанування пам’яті про видатного художника слова, патріота України – Тараса Григоровича Шевченка. Дошкільнята з великою цікавістю слухали розповіді про нелегке дитинство Т.Г. Шевченка, його любов до рідного краю, до місця де він народився та виріс, а також дізналися про його творчість не тільки як поета, але і як художника та познайомилися з його мистецькою спадщиною. Діти читали вірші, співали пісні на слова Тараса Шевченка.

Велика духовна сила шевченківських творів є невичерпаним джерелом у вихованні нових національно свідомих поколінь української молоді, починаючи з дошкільних років. Величне слово видатного сина українського народу Тараса Шевченка ніколи не згасне, а буде жити у віках і передаватись з покоління в покоління для наших нащадків.